1880

Neurologul Jean-Martin Charcota utilizat terapia de vibraţii în tratamentul pentru boala Parkinson. El a dezvoltat un scaun cu vibraţii după ce a observat că persoanele afectate s-au simţit mai bine şi au adormit după o călătorie cu trăsura pe un drum cu gropi.

1949

Donald Whedon şi colegii săi au publicat în acest an studiul lor cu privire la efectul unui pat oscilant. Acest pat oscilant a prezentat efecte pozitive asupra refacerii, funcţiei respiratorii şi circulaţiei, la pacienţii care aveau mai multe săptămâni de imobilitate.

1957 - 1958

Dieter Dieckmann a studiat şi publicat influenţa vibraţiilor mecanice asupra organismului uman. Au fost aplicate oamenilor atât vibraţii orizontale, cât şi verticale, şi s-a studiat fenomenul de rezonanță.

1960

William Bierman a examinat influenţa vibromasajului cicloidal privind flexia trunchiului. El ar putea demonstra că masajul cicloidal relaxează muşchii şi creşte flexibilitatea acestora.

1970 - 1996

Prof. Dr. Nazarov a formulat conceptul de „Stimulare biomecanică” (BMS), prin publicarea cărţii sale cu acelaşi nume. BMS este reproducerea fiziologică naturală a activităţii musculare prin intermediul unui „Vibratode”.

1997 - 1999

Atracţie şi reacţie

Cele descrise de Klaus Mainzer în „Dinamică şi neliniaritate”, descriu sistemele care prezintă memorie şi al căror răspuns depinde de stimularea precedentă.

2002

Pentru a încuraja cercetarea şi dezvoltarea Sistemului de Terapie Andullation HHP, au fost comandate studii la diverse instituţii ştiinţifice.

2002 - 2004

Stutz şi Gebel au arătat rezultatele asupra persoanelor cu probleme de spate prin intermediul prototipului sistemului HHP. S-a demonstrat că utilizarea Sistemului de Terapie Andullation HHP ameliorează simptomele.

2004

Wellens şi colegii săi au publicat paradigma rezonanţei stocastice, ceea ce înseamnă că, prin apariţia unui „zgomot” ambiental puterea unui semnal / a unei frecvenţe poate fi crescută.

2004

În grupul de lucru al Prof. Dr. Schmidtbleicher s-au dezvoltat primele dispozitive de rezonanţă stocastică (pe scurt dispozitive SRT). În cadrul multor studii neurofiziologice, s-a putut observa că stimularea mecanică a vibraţiilor poate influenţa în mod pozitiv executarea mişcărilor sau menţinerea echilibrului.

2006

Datorită cercetărilor anterioare, SRT (dispozitive de rezonanță stocastică) pot fi folosite în diferite tablouri clinice, în special în domeniul neurologic. În cadrul tablourilor clinice specifice, se generează stimularea mecanică renumită după aşa zisul „zgomot” pe care îl face în momentul amplificării.

2007

Anul acesta, ca parte a dezvoltării noi şi continue a sistemelor inovatoare de terapie HHP, Andullation a fost brevetat.

2008

Efectul Terapiei Andullation a fost studiat la pacienţii cu Parkinson. S-a putut constata că starea generală s-a îmbunătăţit semnificativ la 70% dintre participanţi.

Prin informaţii din diferite studii şi utilizări ale sistemului HHP, s-au dezvoltat noi produse Andullation. Plasarea a 11 oscilatoare de vibraţie a făcut posibilă realizarea unei cuplări eficiente a frecvenţei şi a dus astfel la o eficienţă crescută asupra corpului uman.

2010

Pe baza constatărilor anterioare, s-a dezvoltat Centura Abdominală Andullation în vederea optimizării modului de acţionare a Terapiei Andullation prin intermediul unei cuplări suplimentare a frecvenţelor aleatorii în zona viscerală.

În colaborare cu IMR (Institutul pentru Cercetare de Marketing), au fost concepute şi efectuate diferite studii fundamentale. Astfel, ar putea fi analizate, de exemplu, noi cunoştinţe/informaţii ale vibraţiilor mecanice asupra organismului uman în domeniul revitalizării celulelor şi efectele asupra ţesutului adipos visceral.

2012

Publicarea cărţii „Andullation - sursă de sănătate" pentru clasificarea Terapiei Andullation în domeniul procesului de tratare biofizice şi cu perspective noi şi importante cu privire la aplicarea Terapiei Andullation pentru diferite afecţiuni.

O altă inovaţie revoluţionară este noul „Power Andullator” - un sistem special pentru picioare care, prin ergonomia sa adaptată corpului, a dus la o eficienţă crescută a fluxului de vibrații.