FAQ – Întrebări Frecvente

1. Există contraindicaţii?

Poate fi folosit de aproape oricine, indiferent de vârstă şi stare de sănătate.

Vă recomandăm însă, că înaintea începerii tratamentului pe termen lung, să obţineţi sfatul medicului dumneavoastră, pentru anumite contraindicaţii: persoanele cu implanturi electronice, tromboze, femeile însărcinate şi pacienţii cu boli acute.

Terapia este complet fără durere. O creştere temporară a simptomelor în timpul terapiei este expresia activării metabolismului şi, ca atare, un semn pozitiv.

2. Există efecte secundare dupa folosirea sistemului de masaj?

Nu există constatări cu privire la efecte secundare negative.

3. Pot să folosesc Sistemul de Masaj în fiecare zi?

Folosirea zilnică a Sistemului de Masaj este recomandată în mod expres pentru a se obţine rezultate cât mai bune. Dacă este necesar, pot fi făcute în aceeaşi zi mai multe şedinţe de masaj.

4. Cât durează o şedinţă de masaj?

Timpul standard al unei şedinţe de masaj este de 15 minute. În general, ar trebui să faceţi în prima zi o singură şedinţă de 15 minute, urmând ca de a doua zi să o prelungiţi la 30 de minute.

5. Există o durată maximă a unei şedinţe?

Practic, nu există nici o durată maximă pentru o şedinţă, dar daca faceţi mai mult de 30 de minute, nu veţi obţine beneficii suplimentare.

6. Cât de des pot să-l folosesc?

În general, îl puteţi folosi ori de câte ori vă doriţi, dar vă rugăm să reţineţi că, din punct de vedere terapeutic, se obţin rezultate mai bune dacă măriţi durata şedintei de la 15 la 30 – 45 de minute, în loc să faceţi de exemplu, 3 şedinţe a 15 minute, în trei perioade diferite ale zilei.

7. Poate fi folosit şi de copii?

Da, poate fi folosit si de catre copii, dar trebuie să vă asiguraţi că nu există riscul de a cădea, ţinand cont de înălţimea mesei suport.

De asemenea, trebuie să acordaţi o atenţie deosebită poziţiei copilului, mai ales să vă asiguraţi că perna „echilibrul inimii” este împinsă cât mai mult, pentru a sprijini unghiul genunchilor.

8. Este folosit şi de catre medici?

Este folosit în peste 160 de clinici medicale în Germania, 2.000 doctori, fizioterapeuţi, ortopezi şi maseuri, şi peste 45.000 de utilizatori.

9. Ajută cu adevărat?

O serie de studii ştiinţifice au dovedit eficacitatea Sistemului de Masaj de la HHP, însă viteza şi eficienţa unui tratament poate varia de la pacient la pacient.

10. Are vreo legatura cu „poluarea electromagnetică”?

Sistemul de Masaj de la HHP este un echipament medical autorizat in clasa 2A, şi a fost testat de toleranţă electromagnetică. S-a constatat că nu există efecte negative asupra organismului uman.

11. Cât de mare este consumul de energie electrică? Echipamentul are consumabile?

Consumul maxim la cel mai înalt nivel este de 70 Watt/oră. Cu o durată standard de tratament de 15 minute, consumul va fi de aproximativ 17,5 waţi per şedinţă.

Echipamentul nu are consumabile.

12. Cum se întreţine Sistemul de Masaj HHP?

Nu scufundaţi echipamentul în apă şi nici nu trebuie să-l udaţi cu multă apă!

Husele sunt confecţionate dintr-o piele ecologica moale, uşor de curăţat.

Murdăria normală şi petele pot fi îndepărtate cu uşurinţă cu o soluție de detergent lichid, de preferat ecologic, diluat în apă călduță. Ştergeti apoi cu o cârpă curată şi moale.

Pentru a proteja salteaua, vă recomandăm ca atunci cand o folosiţi, să o acoperiţi cu un cearsaf moale de bumbac, alb.

Petele, zgărieturile, ciupiturile şi alte defecte care pot aparea pe parcursul utilizării, ţinând cont că pacientul nu se dezbracă de haine, nu fac obiectul garantiei de 24 de luni care se acorda echipamentului.

13. Pot folosi sistemul de masaj, dacă am o proteză de şold?

În general da, dar vă rugam sa aşteptaţi să treacă şase săptămâni de la operaţie , doar apoi puteţi începe tratamentul.

14. Pot folosi Sistemul de Masaj dacă am hernie de disc?

Pentru hernia de disc, o abordare utilă şi conservatoare de tratament este relaxarea musculara, cu caldura şi masaj, având ca scop îmbunătăţirea circulaţiei sanguine.

Acest efect poate fi realizat cu Sistemul de Masaj de la HHP. Numeroşi pacienţi care sufereau de hernie de disc au fost trataţi cu succes, cu Sistemul de Masaj de la HHP.

15. Dacă spaţiul nu îmi permite să montez masa-suport, pot pune salteaua pe o suprafaţa moale sau tare?

Efectul terapeutic al Sistemului de Masaj nu este afectat de consistenţa suprafeței pe care se amplaseaza.